Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Hüseyin'in (a.s),muaviyeye mektubu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.Hüseyin'in (a.s),muaviyeye mektubu

Senin mektubunu aldım.Yazmışsın ki benim hakkımda sana bazı haberler ulaşıyor ve sen beni o işlere layık görmüyorsun.Bunu söyleyeyim ki insanı iyi işlere taraf yönlendiren ve hayırlarda yardım eden Allah'tır.Benim hakkımda senin kulağına ulaşmış haberlerin hepsi boş ve asılsız sözlerdir.Bu sözleri senin yalan söyleyen yaltakçıların kendileri uyduruyorlar.Ben sana karşı ne savaş tedariki gördüm,ne de sana karşı ayaklanma amacım var.Senin kendinin ve dinsiz,zalim,şeytanın kardeşleri olan dostlarının aleyhine kıyam etmememin nedeni Allah'tan korkumdandır.

Hicr bin Adiyy ve arkadaşlarının katili sen değilmsin ? Onların hepsi namaz kılan,Allah'a itaat eden insanlardı.Onlar bid'atlere karşı mücadele eden kişiler idi.Onların işi Emir Be-maruf ve nehy ez- münker idi.Sen onların eski işlerine dair onlara hiç bir sıkıntı vermeyeceğine
    ve and içdikten sonra yeminini bozarak onları hunharca katlettin.Bu işinle Allah'a hürmetsizlik edip ahdini bozdun.

Takvalı müslüman,ibadetinin çokluğundan bedeni zayıflamış Amr İbn Hemiqi sen öldürmedinmi ?Onlara eziyet vermeyeceğine söz verip
    sonra onları öldürdün.Eğer o sözleri ceylanlara verseydin,dağlardan aşagı inerlerdi.

(Sümeyyenin oğlu) Ziyad'ı kendisine kardeş ve onu Ebu süfyanın oğlu kalem'e veren sen değilmisin ?Oysa peygamber (s.a.a) şöyle buyurmuştur:Çocuk babaya bağlıdır,zinakar ise daşqalak edilmelidir.(galiba taşlanmalı demek) Ziyad'da zinadan olmuş bir insandı.
    Keşke iş bununla sona gelseydi.Ancak böyle olmadı.Hele bu yetmezmiş gibi sümeyyenin oğlunu kendine kardeş ettikten sonra
    müslümanların başına getirdin.O da senin gücüne güvenerek müslümanları öldürdü.El ve ayaklarını kesti,onları hurma ağaçlarnda astı.

Ey muaviye.sen müslümanların durumunu öyle çetinleştirdin k,sanki hiç sen bu ümmetin adamı ve bu ümmetde senin cemaatin değil.

Hezremi'ni öldüren sen değilmisin? Onun suçu şuydu:Ziyad sana söylediki,o Ali (a.s) şialarındandır.Ali (a.s)'ın dini amcası oğlu Muhammed'in (s.a.a) dinidir.Şimdi din adına cemaate önderlik yapıyorsun.Eğer bu din olmasaydı sen ve ecdadın cahiliyet içinde yaşardınız.
    Sizin en şerefli işiniz yılda iki kez yaz ve kış yemen ve şam'a gitmek idi.Ancak Allah biz Ehlibeyt'in sayesinde sizi bu acınacak yaşantınızdan kurtardı.

Ey muaviye.senin sözlerinden biri de bu idi ki,diyorsun ki ben cemaat arasında ihtilaf ve fitne yaratıyorum.Ben bu ümmet için senin hükümetinden büyük fitne tanımıyorum.

Bir başka sözün ve diyorsun ki,tavırlarıma mukayyet olayım ve kendi dinimi ve Muhammed (s.a.a) ümmetinin dinini koruyayım.
    (ben kendi görevimi düşünüp,kendimin ve Muhammed (s.a.a) ümmetinin dinine düşününce) Seninle çarpışmaktan başka büyük görev
    görmüyorum.Bu çarpışma Allah yolunda olacaktır.Eğer bazı sebeplerden dolayı seninle sana karşı ayaklanmadan çekinirsem,bunun için Allah'tan af diliyorum.
    Allah'tan istiyorum ki,beni kendisinin razı olduğu işe yöneltsin.

Ey muaviye.senin sözlerinden biri de,eğer kötülük yaparsam,sende bana kötülük yapacaksın,seninle düşmanlık yaparsam,benimle düşmanlık edeceksin.Bırak şunu söyleyeyim;Bu dünyada iyi insanlar daima kötü insanların düşmanlığı ile yüzleştiler.
    Umarım senin düşmanlığın bana hasar vermeyecek,kötü fikirlerinin ziyanı sana gelecek, kendi amellerini ziyan edecek.
    Öyle ise haydi becerebildiğin (istediğin) kadar düşmanlık et.

Ey muaviye.Allah'tan kork,bil ki,bütün günahların, küçük veya büyük,Allah katında korunup saklanıyor.Bunu da bil ki,Allah senin türettiğin cinayetleri,sırf tahminlerle halkı katletmeni,ithamda bulunarak onları hapse atmanı,şarapcı ve düzenbaz bir çocuğu hükümet başına getirmeni hiçbir zaman unutmayacak.Sen bu işle kendi başına iş açtın.kendi dinin elinden çıkardın,milletin hakkını yağmaladın.

Mehdi Pişvayi (çeviri)
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X