Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş kötü sözcük.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

1- Yaşına göre davran.

Çocuğunuz sizi rahatsız eden bir eylemde bulunduğunda maalesef çok rahat ona kızabiliyorsunuz; onun duygularını göz ardı ederek sadece rahatsız olduğunuz için ona kızabiliyorsunuz.

Ne istediğini bilmediği için ağlayan altı yaşındaki bir çocuk veya arabada oturduğu koltukta sıkıştığı için ağlayan dört yaşındaki bir çocuk, olabilecek en doğal tepkiyi veriyor, bu çocuklar tamamen yaşlarının gerektirdiği şekilde davranıyorlar ama biz onların bizi rahatsız etmemelerini istediğimiz için bunu kabullenmek yerine onlara bağırıp çağırmayı tercih ediyoruz. Çocuğunuza: “yaşına göre davran” diyeceğimize “biliyorum çok sinirlisin” veya “bunun seni rahatsız ettiğini biliyorum” derseniz emin olun, bu, çok daha iyi olacaktır.

2- Şaka yaptım.

Çocuğunuzla alay etmeyin, şaka olsa bile ona gerçekçi olmayan davranışlarda bulunmayın. Bunu yaparak biraz gülebilir veya güldürebilirsiniz ama çok ciddi olumsuz sonuçlara yol açacağını bilmelisiniz, şimdiye kadar bunun tehlikeli bir davranış olduğunu bilmeyerek yapıyordunuzsa da bundan sonra çocuğunuza karşı olan gerçek dışı davranışlarınızı bir kenara bırakın. Çocuğunuz sinirliyken ona gülerseniz bu onun sinirini daha da artıracaktır, sizin bir anne veya baba olarak birinci göreviniz çocuğunuzun arkasında olmaktır.

3- Neden … gibi değilsin.

Çocukları başkalarıyla kıyaslamak onların kendilerini daha küçük ve güçsüz hissetmelerine sebep olacaktır. Çocukları harekete geçirmek için kıyaslamak yöntemi kesinlikle uygun bir yöntem değildir.

Çocuğunuz kendisini diğer çocuklardan daha küçük ve güçsüz hissettiğinde kendisini bırakıyor ve ilerlemek için çaba göstermiyor, çocuğunuzun ilerlemesini görmek istiyorsanız onun eksikliklerini de kabullenmelisiniz, ancak bu şekilde o eksiklikleri gidermek için çalışabilirsiniz.

4- Aman koşma yoksa düşersin.

Çocuğunuzu korumak istediğinizi anlıyorum ama sizin bu şekilde davranmanız onun gerçekten düşmesine sebep olacaktır, bu şekilde davranarak onun yakında düşmesini beklediğinizi ona söylemiş gibi olursunuz bu da kendi ayakları üstünde durmaya çalışan bir çocuk için oldukça yıkıcı bir davranıştır. Çocuğunuza şöyle demeniz çok daha uygundur: “ayakkabı bağcıklarının sağlam bağlandığından emin misin?” bu şekilde çocuğunuzun kimliğini zedelemeden sözü bağcıklara getiriyorsunuz.

5- Sana ne söyledim?????

Neden cevabını bildiğiniz bir soru soruyorsunuz? Çocuğunuzun ne demesini bekliyorsunuz? Elbiseni nereye attın, dediğinizde gülüp geçecektir. Onun bu davranışı sizi rahatsız ediyorsa şöyle diyebilirsiniz: Üçüncü defa elbiselerini askıya asmanı söylediğim için üzgünüm.
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X