Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

OL-BUL-KAL (bekarlara tavsiye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

OL-BUL-KAL (bekarlara tavsiye)

Bekârlara tavsiyem, ideal eş BULMAK için yorulmasınlar; daha çok ideal eş OLMAK için yorulsunlar. İdeal eş OLmadan BULunan ideal eşle mutlu KALınmaz.
    Gördüğünüz gibi formül
    ortaya çıktı:
    OL-BUL-KAL
    (Münir Arıkan dostumun bana öğrettiği bir şifre)
    Ayrıca, ideal kadın ya da erkek de yoktur; arasan da bulamazsın. Hazır ideal erkek ya da kadınla mutlu olman da garanti değildir. İdeal olsa bile bir şey –mesela yemek- damak tadına uymayabilir, senin idealin olmayabilir. İnsan için de geçerlidir bu. Aslında evlilik uzun yıllar birlikte yaşamayı göze aldırarak, bir insanı olduğu gibi, “neyse öyla” bilerek de sevmeyi öğreterek sahici aşkı inşa eder. Bir çoklarının sandığının aksine, evlilik aşkı öldürüyor değildir.

Aşkı öldürse öldürse evliler öldürür.

Hatta evli olmayanlar da öldürebilir. Evlilik aşkı oldurur. Nikâhın hikmetlerinden biri, birbirimizi birbirimize Rabbimizin armağan ettiğine şahit olarak, birbirimize ömür boyu hep yeni ve hep
    sürpriz bir armağana davranır gibi minnetle davranmaya karar vermektir. Eşler birbirlerinin varlığını “çantada keklik” ve “zaten hazır” görmeye başladıklarında, aşkı yitirirler.

Sen eşini sana
    özel bir armağan olarak görüyorsan, armağanı sana verenin Rabbin olduğunu hiç unutmuyorsan, armağanından, yani insandan, yani “Allah’ın rahmeti”nin ete kemiğe bürünmüş hali insandan ümit kesmezsin. Eşine ümit besliyorsan, eşin senin için ümit olduğunu biliyorsa, birbirinize emek verirsiniz. Hatalar ve zaaflar karşısında yine de birbirinizi seversiniz, üstelik her hata şahitliğinden sonra daha çok seversiniz, üstelik her bağışlanmadan sonra daha çok sever, daha çok sevilirsiniz.

Birbirimizden ümit kesmişken, beraber olsak da “boş an”larımız olur; “boşanmak” sadece ertelenir

senai demirci
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Ynt: OL-BUL-KAL (bekarlara tavsiye)

De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

ben ideal falan aramiyorum zaten/

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20400.msg123847#msg123847 date=1303886529]
        ben ideal falan aramiyorum zaten/
        [/quote]

neden??

Yorum

Allahın verdigine razıyım

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20400.msg123898#msg123898 date=1303910887]
            [/quote]

Acaba Hz. Ali ümmül benin s.a ile evlenmeden önce neden araştırıyor??

Yorum

araştırmak lazım tabii de kısmet diye bişi var yani

neyse olalım bulalım kalalım inşallah :
              HER GÜN AŞURA
              HER YER KERBELA

Yorum

araştırmak kadere karşı gelip adam gibi birini bulmak için değildir.. iş olacağına varacaktır..

araştırmak olsa olsa evlenip de kafanı duvarlara vururken: " keşke araştırsaydım beyinsiz kafam bir cilve bir boyaya kandım" dememek içindir. araştırıp da evleneceğini seçen kişi, napayım araştırdım kaderim buymuş der..

Yorum

evlilikle ilgili detayli bilgini, asagidaki linkte görebilirsiniz.

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=20400.msg123936#msg123936 date=1303940184]
                    evlilikle ilgili detayli bilgini, asagidaki linkte görebilirsiniz.

[/quote]

yazılar harika! kaydettim ilk fırsatta dikkatle okuyacağım
                    HER GÜN AŞURA
                    HER YER KERBELA

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20400.msg123898#msg123898 date=1303910887]
                      [/quote]

Allah c.c. gönlüne göre versin

Yorum

gerçektende güzel bir konu paylaşmışsınız ellerinize sağlık.

Yorum

Ol bul kal

Araştırayım derken 50 yaşına geliriz

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20400.msg124033#msg124033 date=1304081727]
                            Araştırayım derken 50 yaşına geliriz
                            [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X